25.03.2012 01:46

Leonardit'in Bitki Üretimindeki Etkileri

Leonardit'in bitki üretimindeki etkileri;

 

 

Biyolojik Etkileri

  • Bitki enzimlerini uyarır,
  • Bitkide ve toprakta organik katalizör olarak rol oynar,
  • Su yosunları ve mayalarda olduğu gibi toprak mikroorganizmaları tarafından istenirler ve hızla çoğalmalarını sağlarlar,
  • Bitki köklerinin solunum ve oluşumunu hızlandırırlar,
  • Bitkilerin vejetatif organlarının ve köklerinin büyümesini uyarır,
  • Bitki hücre zarlarının geçirgenliğini artırarak, bitki beslenmesini yükseltir,
  • Bitkinin yaşam isteğini artırır,
  • Bitkinin yaşama isteği ve tohumun çimlenme gücünü artırır,
  • Bitki kök sistemi ve hücre çoğalmasını uyararak bitkinin dengeli büyümesini sağlar.


Kimyasal Etkileri

 

  • Toprağın özelliklerini koruma gücünü artırır,
  • Alkali şartlarda demirin bitki tarafından alınabilirliğini sağlar,
  • Bitki gelişimi için gerekli olan organik ve mineral maddelerin her ikisini de zenginleştirir,
  • Bitkilerin ihtiyacı olan kimyasal gübrelerin, kök bölgesinde toprak suyunda tutulmasını sağlar,
  • Toprağın iyon değişim kapasitesini en uç noktaları çıkarır,
  • Topraktaki elementlerin bitki tarafından alınabilir forma sokulmasını sağlar,
  • Toprakta tamponlama yaparak toksisiteyi önler,
  • Toprak tuzluluğunun azalmasına yardımcı olur.


Fiziksel Etkileri

 

  • Toprağın parçalanma yapısını olumlu düzeye getirir,
  • Toprağın verimlilik kapasitesini artırır,
  • Toprağın havalanması arttırır,
  • Tohum yatağını güçlendirir,
  • Toprak erozyonunu önler,
  • Toprağın kolay ısınmasını sağlar,
  • Toprağın su tutma kapasitesini dengeler

Bitki Gelişimine Etkisi

 

 

Leonarditin bütün tarım ürünlerinde verimi önemli ölçüde arttırdığı araştırmalarla kanıştanmış bir gerçektir.

Yapılan uygulamalı araştırmalar sonunda bazı bitkilerde leonardit kullanılması ile elde edilen verim artışları aşağıda oranlarda bulunmuştur.

ÜRÜN ADI

VERİM ARTIŞ ORANI

Buğday

% 13-25

Domates

% 20-30

Arpa

% 15-18

Lahana

% 25-30

Karabuğday ve Darı

% 25-50

Elma

% 8-20

Mısır

% 30

Üzüm

% 25-30

Patates,Havuç

% 25-40

Pancar.Turp

% 25-40

Bütün narenciyelerde

% 30-60

Pamuk

% 10-30

Salatalık

% 34-38

Çayır,Çim

% 100 e kadar

 

Bunların dışında çiçek yetiştiren firmalardan alınan bilgilere göre:

Üretilen gül ve papatyanın miktarı %30-100 arasında artmıştır; köklenme fazlalaşmıştır ve çiçeklerin açma zamanında 10-15 gün arası erkencilik sağlanmıştır. Leonardit tarım ürünlerinde sadece verimi arttırmakla kalmamaktadır ürünün kalitesini de iyileştirmektedir. Leonardit uygulanınca tarım bitkilerinin bünyelerinde daha fazla besleyici-yararlı elementler toplanmaktadır.

Örneğin leonardit kullanılması ile:

C vitamini

Pancarda %100 e kadar

 

Turpta %30 a kadar

   

Carotone

Pancarda %100 e kadar

 

Lahanada %25 artmıştır

   

Riboflovin

Bazı sebzelerde %8-14 oranında artmıştır

   

Niacin

Pancarda %79 artmıştır

 

Lahanada %42 artmıştır

 

Turpta%50 artmıştır

  • Protein pancar ve lahana yapraklarında %16-18 fosfor %26-28 oranında artmıştır.
  • Patateste daha fazla nişasta birikmiştir

  • Ketende daha kaliteli lifler oluşmuştur.

  • Köklerde daha kaliteli yağlar birikmiştir.

  • Pamukta nükleer asit oranı hızla artmıştır.

  • Ayçiçeği tohumlarında yağ oranı hızla artmıştır.

  • Domatesteki şeker ve C vitamini %45 oranında artmıştır.

—————

Geri


İletişim

LEONARDİT E- SİPARİŞ

HAVRAN BALIKESİR

0 532 280 9001



www.leonardit.com.tr